Regelgeving

26 juni 2015

Regelgeving.

Bij maXmo zijn we ervan doordrongen en werken ermee. U scrollt al bijna door bij het lezen van dat ene woord. Te saai, te lastig, te complex, teveel tijdrovend, te, te, te…en eigenlijk zijn we het met u eens. Regelgeving in subsidieland is vaak een complexe zaak die soms aan willekeur overgeleverd lijkt.

Maar het is ons vak. We bijten ons erin vast en spitten door tot we de onderste steen boven hebben over hoe die regelgeving uitgevoerd moet worden of hoe die geïnterpreteerd kan worden. Dat doen we met hart en ziel. In samenspraak met onze klanten en de overheden die de regelgeving hanteren komen we tot oplossingen en uitvoeringen die tot ieders verbeelding spreken.

Neem nou het EFRO fonds. Het staat voor Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De stichting Health Valley is een van onze klanten die gebruik maken van dit fonds. Het beschikbare geld komt via Europa naar Nederland en de staat en de provincie beheren dit. Dat betekent dat niet alleen de provinciale ambtenaren meekijken maar ook de Nederlandse financiële autoriteit. Eens in de zoveel tijd komen ze op bezoek en keren een project binnenstebuiten. In de meeste gevallen levert dit heel veel discussie op waarbij projecten gekort worden omdat die regelgeving nogal complex is en op verschillende manieren uitgelegd wordt.

MaXmo kreeg zo’n controle bij Health Valley. Een dag van jasjes, dasjes en beleefdheid. Een dag waar met enige spanning naar was uitgekeken. Een soort staatsexamen waarbij de expertise van maXmo aan de tand gevoeld werd. Een dag waarin veel gevraagd werd naar het waarom van de gang van zaken over de afgelopen jaren, het hoe van diverse transacties en in detail naar de verantwoording van uitgaven die uiteindelijk belastinggeld betreffen, dus dat van u en ons.

En maXmo slaagde met vlag en wimpel. Bij monde van onze EFRO expert, Ineke de Boer, werd een gedegen en doortimmert verhaal afgeleverd waarvan Dhr. Geilen van het ministerie van financiën onder de indruk was. Dat is de muzikaalste muziek in onze oren. Onder de indruk. Het leidde tot veel complimenten van onze klant en een grote glimlach bij ons.

Leest u gerust de tweede alinea van dit stukje nog eens terug. Zo werkt dat bij maXmo.

Contact

Voor vragen of meer info kunt u contact met ons opnemen.
Telefoon nummer: 06-539 351 37

Wat ons bezighoudt

Hoe MAXimaliseren wij uw MOgelijkheden?

Clustervorming: Samenwerken binnen clusters voor innovatie..wie zijn nou de best mogelijke kandidaten? En wat maakt ze de beste?