Luisteren is soms geld waard

23 april 2015
 

50 miljoen Euro om innovatie bij mkb te stimuleren

 

Het Rijk en de provincies steunen vanaf 19 mei met ruim 50 miljoen euro innovatie binnen mkb-bedrijven in topsectoren. Amandus Lundqvist, oud-bestuursvoorzitter van IBM en TU Eindhoven en boegbeeld van de topsector High Tech Systemen en Materialen: “Het is gelukt om de landelijke en regionale regelingen verder te stroomlijnen. Op deze wijze wordt het topsectorenbeleid verbonden met het regionale innovatiebeleid en daarmee wordt deze regeling nog toegankelijker gemaakt voor het mkb.”

Ineke de Boer is de financieel expert voor alle zeven RCT’s in Gelderland. Ze is enthousiast over de nieuw open te stellen regelingen. “Ondernemers hebben nu voorrang: jij wilt kennis inkopen, de best mogelijke voor het plan dat je wilt uitvoeren. Zit de aanbieder van die kennis in het buitenland, dan is dat geen bezwaar. Het gaat om het economisch rendement dat een bedrijf ermee kan halen. Het gaat om de inkoop van de beste kennis voor het bedrijf om zijn concurrentiepositie te verbeteren. De voucher geeft 40 procent subsidie op de totale in te kopen kosten met een maximum van 50.000 euro.  Het is voor ondernemers even werk om de formulieren ervoor in te vullen en een projectplan te schrijven, maar ik zeg altijd: stel dat je 50.000 euro wilt halen bij een bank, dan moet je er ook veel voor doen. In dit geval gaat het om geld dat wordt geschonken, geen kwestie dus van koudwatervrees hebben voor wat papierwerk. Het gaat om serieus geld.”
“Zeker, je moet het juiste gegeven in het juiste vakje invullen. Daar wordt op gelet, je mag geen fouten maken. Maar desnoods zoek je er een adviseur bij. De verwachting is dat de regeling overtekend wordt, is er een fout gemaakt in de aanvraaag dan val je af. Als enige echte eis geldt dat je kennis inkoopt en daarmee meer rendement genereert dan je tot nu toe doet. Over de kleinere bedragen wordt nog regionaal een toetsing gedaan, voor de grotere subsidies gelden andere, landelijke criteria. Ik raad iedere ondernemer met plannen en de wens tot aanvragen van subsidies dat echt op 19 mei te doen, het gaat storm lopen.”
 

uit:blog RCT Rivierenland

Contact

Voor vragen of meer info kunt u contact met ons opnemen.
Telefoon nummer: 06-539 351 37

Wat ons bezighoudt

Hoe MAXimaliseren wij uw MOgelijkheden?

Clustervorming: Samenwerken binnen clusters voor innovatie..wie zijn nou de best mogelijke kandidaten? En wat maakt ze de beste?